Postzegels in Mooi Nederland 2017

Mooi Nederland supplement 2017

Mooi Nederland 2017: Beek- en rivierdalen Drentsche Aa

Datum: 30 januari 2017

Mooi Nederland 2017: Drentsche Aa uit, staat in het teken staat van dit Nederlandse beekdal. Op de postzegels is een deel van de kronkelende loop van de Drentsche Aa weergegeven. Links van de getekende beekloop staat op iedere postzegel in bordeauxrood een detail van een topografische kaart van het beekdal, met de aanduiding Nederland 2017. Rechts van de getekende beekloop is een foto geplaatst van een markant monumentaal gebouw dat typerend is voor deze streek. Deze Saksische boerderij uit het esdorp Anderen is een rijksmonument. Op de foto staat ook de naam van de waterweg en van het gebouw: Drentsche Aa, Saksische boerderij. Met de serie Mooi Nederland laat PostNL sinds 2005 zien hoezeer het bedrijf geworteld is in de Nederlandse samenleving. De serie besteedt aandacht aan lokale geschiedenis, culturele rijkdom en landschappelijke schoonheid. Zo verschenen in de afgelopen jaren postzegels over vestingsteden, keramiek, streekdrachten, historische buitenplaatsen en vissersdorpen. In 2017 zijn de schijnwerpers gericht op Nederlandse beek- en rivierdalen.

Mooi Nederland 2017: Beek- en rivierdalen Reest

Datum: 30 januari 2017

Het postzegelvel Mooi Nederland 2017: Reest is gebaseerd op de bekende indeling en de perforatie van de serie Mooi Nederland. Op deze postzegels is een deel van de kronkelende loop van de Reest weergegeven. Links van de getekende rivierloop staat op iedere postzegel in oker een detail van een topografische kaart van het rivierdal, met de aanduiding Nederland 2017. Rechts van de getekende rivierloop is een foto geplaatst van een markant monumentaal gebouw dat typerend is voor deze streek: de Reestkerk in Oud-Avereest. Deze Reestkerk is een rijksmonument. Op de foto staat ook de naam van de waterweg en het gebouw: Reest, Kerk Oud-Avereest.

Mooi Nederland 2017: Beek- en rivierdalen De Linge

Datum: 30 januari 2017

Het postzegelvel Mooi Nederland 2017: Linge is gebaseerd op de bekende indeling en de perforatie van de serie Mooi Nederland. Op de postzegels is een deel van de kronkelende loop van de Linge weergegeven. Links van de getekende rivierloop staat op iedere postzegel in aquamarijn een detail van een topografische kaart van het rivierdal, met de aanduiding Nederland 2017. Rechts van de getekende rivierloop is een foto geplaatst van een markant monumentaal gebouw dat typerend is voor deze streek: Fort Asperen. Dit fort in de buurt van Leerdam is een rijksmonument. Op de foto staat ook de naam van de waterweg en het gebouw: Linge, Fort Asperen.

Mooi Nederland 2017: Beek- en rivierdalen Geul

Datum: 30 januari 2017

Het postzegelvel Mooi Nederland 2017: Geul is gebaseerd op de bekende indeling en de perforatie van de serie Mooi Nederland. Het postzegelvel bevat vijf identieke postzegels met de waardeaanduiding 1 voor bestemmingen binnen Nederland. Op deze postzegels is een deel van de kronkelende loop van de Geul weergegeven. Links van de getekende rivierloop staat op iedere postzegel in oranje een detail van een topografische kaart van het rivierdal, met de aanduiding Nederland 2017. Rechts van de getekende rivierloop is een foto geplaatst van een markant monumentaal gebouw dat typerend is voor deze streek: een vakwerkhuis in Cottessen. Het afgebeelde vakwerkhuis is een rijksmonument. Op de foto staat ook de naam van de waterweg en het type gebouw: Geul, Vakwerkhuizen.

Mooi Nederland 2017: Beek- en rivierdalen Dommel

Datum: 30 januari 2017

Het postzegelvel Mooi Nederland 2017: Dommel is gebaseerd op de bekende indeling en de perforatie van de serie Mooi Nederland. Het postzegelvel bevat vijf identieke postzegels met de waardeaanduiding 1 voor bestemmingen binnen Nederland. Op deze postzegels is een deel van de kronkelende loop van de Dommel weergegeven. Links van de getekende rivierloop staat op iedere postzegel in blauw een detail van een topografische kaart van het rivierdal, met de aanduiding Nederland 2017. Rechts van de getekende rivierloop is een foto geplaatst van een markant monumentaal gebouw dat typerend is voor deze streek: het eeuwenoude veerhuis ’t Vaantje in Sint-Michielsgestel. Dit veerhuis is een rijksmonument. Op de foto staat ook de naam van de waterweg en het gebouw: Dommel, Veerhuis ‘t Vaantje.