Importa is aanwezig op de Muntmanifestatie 2020 in Houten!

Importa is aanwezig op de Muntmanifestatie 2020 in Houten!

Wij zijn dit jaar ook weer aanwezig met een stand op de Muntmanifestatie in Houten. Gelukkig kan het evenement toch plaats vinden, met de nodige veiligheidsmaatregelen. Kijk voor de meest actuele informatie op de website van de organisatie WB Evenementen

Na uitvoerig overleg met de Expo Houten zijn wij ervan overtuigt dat we dit evenement op zaterdag 19 september op een veilige manier kunnen organiseren. Uiteraard met een voorbehoud van een overheidsingrijpen (overmacht).

De volgende maatregelen worden er vanuit de beursorganisatie genomen:

Er komt bij de beurszaal een gescheiden in- en uitgang. De stands worden ruimer neergezet en ook de looppaden worden aanzienlijk verbreed waarbij looprichtingen worden aangegeven. Op strategische plekken in de entreehal en beurszaal zijn ontsmettingsmiddelen voorhanden. Bij aankomst moeten bezoekers verklaren (bekende 4 vragen) dat zij gezond zijn bij het tonen van het entreebewijs. In de beurszalen met verhoogd plafond is het systeem van lucht-circulatie verbeterd (o.a. verse lucht van buiten naar binnen) en is er geen dichte wand (open) tussen beide beurszalen.

NIEUW: om lange wachttijden en rijen te voorkomen, gebeurt de kaartverkoop uitsluitend online waarbij men kan kiezen voor twee instroommomenten: vanaf 9.30 tot 12.00u of vanaf 13.00u.  De kaartverkoop start op 1 september via de website van de Expo Houten. Eind augustus wordt hier een link naar de kaartverkoop geplaatst.  

Ook dit jaar komt er een speciale ingekleurde 2 euro beursuitgifte. Daarvan is de helft ‘s ochtends en de andere helft pas ‘s middags beschikbaar. Dit als bijdrage aan een betere spreiding van de bezoekers.

OPROEP: Wij doen een nadrukkelijk beroep op de deelnemers en bezoekers om zich aan de dan geldende maatregelen te houden. Wij rekenen er op dat ieder hier zijn verantwoordelijkheid in neemt!  Aanwezig beveiligingspersoneel zal waar nodig aanwezigen hier op aanspreken (handhaven).

Met ingang van 2013 (eerder in Haren en Assen) wordt de jaarlijkse Muntmanifestatie georganiseerd in de centraal in Nederland gelegen Expo Houten. Met het evenement FILANUMIS hebben wij inmiddels zeer goede ervaringen met deze beurslocatie opgedaan en beschikken wij voortaan over een 3300m2 grote en goed verlichte beurszaal.

Wat de deelnemers betreft, reserveert de organisatie niet alleen ruimte voor beroepshandelaren en bedrijven maar nadrukkelijk ook voor “gewone” verzamelaars. Daarnaast behoren diverse numismatische verenigingen (kringen) uit binnen- en buitenland tot de vaste deelnemers.

NB in de naastgelegen zaal wordt gelijktijdig een grote Ansichtkaarten-, Poststukken- en Postzegelbeurs georganiseerd. Bezoekers van de Muntmanifestatie hebben gratis toegang tot deze andere beurs.

Beurslocatie Expo Houten (Meidoornkade 24, 3992 AE) bevindt zich pal aan de A27 (Afrit 29) en beschikt over ruime gratis parkeergelegenheid. Overigens bedraagt de reistijd met eigen vervoer tussen Houten en België (Antwerpen) slechts 1 uur. Tussen station Houten en Utrecht CS kan men met Connexxion buslijn 47 op 50 meter van de hoofdingang van Expo Houten uit- en instappen.