Importa / KLOMP G.T.P. is aanwezig op de Muntmanifestatie 2019 in Houten

Importa / KLOMP G.T.P. is aanwezig op de Muntmanifestatie 2019 in Houten

Wij zijn komende zaterdag 21 september aanwezig op de grote muntenbeurs in Houten.

In september 2001 vond de eerste editie van Muntmanifestatie plaats in het Mercure Hotel in Haren-Groningen. Daarna werd de Muntmanifestatie in de periode 2004-2012 in Hotel Van der Valk op elke 3e zaterdag van de maand september in Assen georganiseerd. Dit evenement is de loop van de jaren uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste muntenbeurs van Nederland. Naast munten is er ook altijd een ruim aanbod penningen, bankbiljetten en numismatische toebehoren.

Met ingang van 2013 wordt de jaarlijkse Muntmanifestatie georganiseerd in de centraal in Nederland gelegen Expo Houten. Met het evenement FILANUMIS hebben wij inmiddels zeer goede ervaringen met deze beurslocatie opgedaan en beschikken wij voortaan over een 3300m2 grote en goed verlichte beurszaal.

Wat de deelnemers betreft, reserveert de organisatie niet alleen ruimte voor beroepshandelaren en bedrijven maar nadrukkelijk ook voor “gewone” verzamelaars. Daarnaast behoren diverse numismatische verenigingen (kringen) uit binnen- en buitenland tot de vaste deelnemers.

De vorige 2018-editie was een groot succes met een record aantal standhouders en bezoekers. De nieuwe afdeling op het gebied van bodemvondsten (waaronder ook stands voor determinatie) kon op veel belangstelling rekenen. Ook op de Muntmanifestatie 2019 wordt een dergelijke afdeling opnieuw ingericht. De kassa opent om 8.45 uur (45 minuten voor opening beurs) dan ook kan de speciale 2 euro beursuitgave worden aangeschaft (omruilen 2 euro voor 2 euro, één per persoon)

NB in de naastgelegen zaal wordt gelijktijdig een grote Ansichtkaarten- en Poststukkenbeurs georganiseerd. Bezoekers van de Muntmanifestatie hebben gratis toegang tot die andere beurs.

Beurslocatie Expo Houten (Meidoornkade 24, 3992 AE) bevindt zich pal aan de A27 (Afrit 29) en beschikt over ruime gratis parkeergelegenheid. Overigens bedraagt de reistijd met eigen vervoer tussen Houten en België (Antwerpen) slechts 1 uur. Tussen station Houten en Utrecht CS kan men met Connexxion buslijn 47 op 50 meter van de hoofdingang van Expo Houten uit- en instappen.

Komt u zelf ook naar de beurs in Houten en wilt u dat wij een specifiek Importa product voor u meenemen?
Het lukt helaas niet om het gehele Importa assortiment naar de beurzen mee te nemen. Dus wilt u dat wij een bepaald product of bestelling voor u meenemen, laat het ons dan graag even weten. Wij zorgen er dan voor dat u dit product op de beurs kan ophalen en dus bijvoorbeeld portokosten bespaart.

Uiteraard nemen wij o.a. de Importa MH12 & MH20 munthouderbladen en het POPULAIR muntschuifbladensysteem mee naar de beurs. We hopen u op de beurs in Houten te zien, maar anders zijn de Importa producten ook nog gewoon online te bestellen in de Importa Webshop.